Kundalini Yoga

Als het in yoga om souplesse zou draaien, dan waren clowns in het circus de beste yogi’s,’
aldus Yogi Bhajan, de geestelijke vader van de Kundalini stroming.

Maar bij yoga gaat het er niet om dat je je drie keer dubbel kunt vouwen. Een soepel en gezond lichaam is belangrijk, maar yoga heeft ook veel te bieden op geestelijk gebied. En niet alleen op heel hoog spiritueel niveau; Kundalini yoga is ook bedoeld om beter om te gaan met dagelijkse beslommeringen. De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk.

‘Als je kunt ademen, kun je yoga doen’

Iedere Kundalini yogasessie biedt door de combinatie van; lichaamshoudingen, bewegingen, met aandacht ademen en meditatie enorm veel mogelijkheden om je bewust te worden van jezelf, je lichaam en je leven. Daardoor kom je dichter bij een gezond en gelukkig leven. Tijdens de les wordt veel in verschillende houdingen bewogen om de energie op te wekken: je draait bijvoorbeeld rondjes vanuit het bekken of trekt bij het uitademen steeds krachtig je navel naar binnen. Iedereen kan het (leren)!

Meditatie heeft een centrale plaats in Kundalini yoga. Hiervoor worden vaak mantra’s gebruikt. Mantra’s zijn concentratiewoorden, die onder andere bepaalde zones in het verhemelte stimuleren en zo effect hebben op je hersenhelften.
De fijne trillingen die ontstaan zijn voor het lichaam als een innerlijke massage.

Wil je een les bijwonen om te kijken of het iets voor jou is, stuur dan een mail naar Gerda@ZENenZo.nl voor een proefles.
Deze is gratis.

Elke dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur

 

Proefles gratis
Losse les € 17,50
10-rittenkaart € 150,-

Er is maar één weg
De weg van het hart
Alle andere wegen zijn omwegen.
Ik kan vanuit mijn hart zeggen: Die weg … begint bij jezelf!

Activiteiten

informatie en data