Als het om hoogsensitiviteit gaat, ben ik een zogeheten ervaringsdeskundige. En waar ik voorheen last had van mijn ‘vermogen’ om energie van anderen op te pikken, pluk ik er nu gelukkig de vruchten van!

Het goede nieuws: die vruchten kan jij natuurlijk ook plukken.

Sommige mensen vinden hooggevoeligheid nogal zweverig klinken, maar het tegendeel is het geval. Je kan een mens vergelijken met een zender, die energetische signalen uitzendt. Je ziet ze niet, maar voelt ze wel, zeker als je dus hoogsensitief bent. Denk maar aan een glas water en zet er maar een speaker naast. De geluids-trillingen zullen het water in beweging brengen … zelfs zonder het aan te raken. Dat is ook wat er met en IN ons gebeurt.

je dan niet weet dat jouw gevoelens afkomstig zijn van die ander of van een bepaalde situatie, denk je soms zomaar dat dit gevoel van jou is. Zo heb je misschien ‘onverklaarbare’ gevoelens.  Kun jij weleens van het ene op het andere moment je stemming voelen veranderen, ervaar je onrust of vertoon je druk gedrag of wordt je juist stil in een bepaalde ruimte of bij bepaalde mensen? Als je weet dat alles energie is, dat alles trilling is wordt dat wellicht al wat beter te vatten. Energie, trilling die we voelen en ons vaak eigen maken.
Door je bewust te worden van je eigen hoge energetische … lees meer >> Zen en Zo