Mijn naam is Nina Kouwenhoven.

Reiki Master, Kinder Reiki, Kundalini Reiki Master, Lomi Lomi & ontspanningsmassage.

Als je me op de basisschool vroeg: ‘Wat wil je worden?’ was het antwoord: ‘Iets met kinderen!’.
Ik ben dan ook op mijn 18de aan de PABO begonnen. Deze opleiding heb ik om privé redenen niet kunnen afmaken. Daarna ben ik van alles gaan doen, maar niet ‘iets met kinderen’.

Ik heb mijn huidige man leren kennen en had een administratieve baan. Na 12,5 jaar ben ik boventallig verklaard; een geluk bij een ongeluk ; al wist ik dat op dat moment nog niet.
Ik kwam dus thuis te zitten en zo is mijn zoektocht naar wat ik nu echt wil begonnen.

Een eigen bedrijf en 3 prachtige kinderen rijker was ik er nog niet en kreeg ik een burn-out.
Ik ben toen bij Regina terechtgekomen en daar kwam de Reiki weer op mijn pad. Ik zeg weer want toen ik nog jong was lag mijn interesse daar ook, alleen durfde ik de training niet te doen en uiteindelijk is dat op een zijspoor gekomen. Ook ontdekte ik daar dat ik hoogsensitief ben (dat verklaart toch een hoop uit mijn leven!) Daar wilde Ik mee leren om te gaan. Nog een beetje sceptisch (ik voel toch niks) ben ik aan de training Zentuïtie begonnen. Wat een eyeopener was dat. Ik voel echt heel veel!!

Deze training heeft me bij mezelf gebracht en de Reiki inloopavonden heeft dat steeds weer versterkt. Hier is het idee van kinderreiki ontstaan. Ik dacht DAT is wat ik wil en kreeg het maar niet uit mijn hoofd. Ik ben daarom begonnen met de Reiki trainingen. Dat voelde echt als thuiskomen, wat was (en is) dat een fijne en leuke, mooie, bijzondere ervaring, iedere keer weer als je een behandeling geeft en de energie voelt stromen of dat nu bij een volwassene of kind is.

Mijn idee over kinderreiki heb ik met Regina gedeeld en nu schrijf ik dit stukje. Ik wil graag kinderen helpen om lekker in hun vel te zitten. Ik ben ervan overtuigd dat Reiki en de Zen-kids training die in het nieuwe jaar gaat starten hierin een belangrijke rol kunnen spelen.