Een half jaar geleden had ik een jonge cliënt van 14 jaar met een behoorlijk slaapprobleem in de praktijk. De gehele medische molen was al doorlopen inclusief het slaapcentrum en er werd geen fysieke oorzaak gevonden. En alles in het leven van de jongeman werd hierdoor beïnvloed, schoolresultaten, sport, zelfs het kind zelf veranderde erdoor.

Stel je maar voor, zo moe en slap zijn door slaapgebrek. Je lichaam niet fatsoenlijk kunnen herstellen in de nacht, je spieren niet meer doen wat je gewend bent, je hoofd nooit meer leeg en je reactie vermogen nihil. Om over het opnemen van lesstof maar niet eens te spreken..

We hebben een prachtige hypnose sessies gehad en vervolgens werd de geplande vervolgsessie afgebeld. Want er leek niet zoveel te gebeuren na de sessie.
Tsja… dat kan weleens gebeuren. Ook hypnose (zo geweldig als het is) is nooit 100% effectief voor iedereen.

Tot ik vorig week …. werd gebeld door de moeder van voornoemde cliënt.
Wat bleek, na een initiële verergering van het niet kunnen slapen van ongeveer een week of 2 is deze jongeman weer geweldig gaan slapen! Gewoon elke nacht een goede nacht… en dat dus onophoudelijk sindsdien.

Het gaat een heel enkele keer nog weleens mis, als er gelogeerd gaat worden of iets anders heel spannends is. Of we daar nog mee aan de slag konden. 🙂
Je begrijpt, de vervolgsessie is alsnog gepland!