Ouders, broers, zussen, oma’s en opa’s, geliefden, vrienden, collega’s ..  ze hebben allemaal een taak, ze bewegen in en soms ook weer uit ons leven.

Als je deze relaties zou zien als de draadjes van een spinnenweb, hier en daar samenvallend soms kapot en dan weer gefikst. Andere langdurig aan onderhoud blootgesteld en uiteraard diegene die diepgaande verbinding alsmede diepgaande verwijdering in zich herbergen. De lastigste en belangrijkste relatie is er één die we vaak vergeten … de relatie met onszelf!

Je kunt het nooit helemaal los zien van elkaar. Je familie ligt aan de basis van je bestaan; die is letterlijk verbonden met je fundering. Een fundering die niet bij iedereen even solide is, maar solide of niet het brengt je altijd iets. Een les, een verbinding, warmte en/of liefde.

Maar uiteindelijk ben jij de echte bron van je bestaan. Je eigen fundering die zijn aandacht verdiend.

De diepste verbinding is een werkelijk thuiskomen.
In de stilte van deze bron rusten is als de spin in het midden van het web.
Daar .. midden in jouw ‘zentrum’ kun jij je relaties waarnemen. Hebben ze onderhoud nodig? Waar mag er wat liefde heenstromen of juist helderheid komen en waar zijn die relaties die je weerhouden te groeien, weerhouden te zijn of te staan? Vaak kijken we ver weg, maar houdt je blik eens wat dichterbij, hou je blik eens gefocust op de daadwerkelijke signalen van je-Zelf. Als je goed luistert zijn er altijd signalen.
Kun jij ze waarnemen?
Droom je leven, Leef je droom!