Magic ZEN-Silence retreat

Thuiskomen bij jezelf
Vanuit Stilte naar… ZIJN

.
Hoe lang is het geleden dat je écht de tijd hebt genomen voor jezelf?
Tijd… om te ademen, om te luisteren naar wat je hart je te zeggen heeft…

Tijd om gewoon te ZIJN?

In de huidige tijd staan we de hele dag op ‘ontvangen’ en ‘aan’.
Er is zoveel ruis dat je soms niet meer weet waar jij begint en de ander eindigt. Gedachten ratelen maar door, gevoelens komen naar binnen en energieën trekken je alle kanten op.
Energie die je kunt zien, voelen, opnemen, last of plezier van hebben. Sommige energie is zichtbaar maar veruit de meeste niet, maar allemaal hebben ze invloed op je. Energie vormt ons gevoel, ons denken én ons lichamelijke welzijn. Kortom… onze binnenwereld ligt eigenlijk op straat!

Met zoveel drukte is het heel lastig je eigen innerlijke stem te horen.

Stilte brengt je weer naar binnen!
Stilte, her-verbind je met je hart en laat jouw levens-energie en levens-inspiratie weer vrijuit stromen.
Tijdens dit heerlijke weekend kun je zelf ervaren hoe fantastisch het is om in stilte te zijn.
Om weer kennis te maken met je diepste zelf.

Stilte, verruimt, verzacht, verbindt… en versterkt de connectie met je hart en ziel

Dit weekend doet precies dat…. gaandeweg zal de rust als een deken om je heen vallen.
Rust, als een diepe herkenning. Een thuiskomen dat zich zal verdiepen tot de Pure Stilte… van je Hart!

Het programma is speciaal voor je samengesteld om je in Stilte te brengen, om je eigen veiligheid te ontmoeten en te verankeren. Om je volledig te ontspannen en jezelf weer te (her-)ontdekken en op te laden. We leggen je in de watten, maar we laten je ook liefdevol met rust. Waar heb jij behoefte aan? Alles mag, niets moet! Er is ruimte, ontspanning, meditatie, stilte, verbinding, warmte en nog veel veel meer.

Voeg daar dan de bijzondere energie van de natuur van Schokland, de open haard, de heerlijke relax-banken, de tuin en het heerlijke eten aan toe alsmede de diverse mogelijkheden om te wandelen en fietsen en je weekend is meer dan compleet. Ook zijn er nog mogelijkheden voor een klankschaal-behandeling of een energetische sessie uiteraard ook allemaal in Stilte uitgevoerd.

              

Flevoland, algemeen
Flevoland ligt in het midden van Nederland en is de jongste van de twaalf provincies. Het bestaat uit de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland, allen ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. De provincie Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling.

Ons programma
Je start dit weekend op vrijdagavond zodra je je hebt geïnstalleerd in je fijne kamer en je helemaal ingericht bent.
Daarna gaan we op bijzondere wijze kennismaken met elkaar, uiteraard met een hapje en een drankje. Alles vanaf het eerste moment in de ontspanning, in de zachtheid van alles mag en niets hoeft. Na deze heerlijke start zoek je je comfortabele bed op en vanaf het moment van ontwaken op zaterdag is jouw Stilte een feit. We gaan heerlijk ontbijten, waarbij je niets anders hoeft te doen dan je op jezelf te concentreren. Wat onwennig wellicht ontdek je dat het ongelofelijk veel vrijheid oplevert om even niets te hoeven. Om je op niets anders te hoeven concentreren dan simpelweg … ZIJN.

Beide ochtenden starten we na een uitgebreid vers en gezond ontbijt met de eerste meditatie, na afloop hiervan kun je nog even in je eigen stilte blijven terwijl je uitkijkt over de uitgestrektheid van de landerijen. Het programma voorziet verder dagelijks in een lunch, een middagactiviteit en een heerlijk diner.

Het concert ‘Klanken in de stilte’ op de zaterdagavond is wel heel bijzonder. Klank vult en verdiept de aanwezige stilte. De klanken raken nog dieper, helen nog verder en dringen diep in het celweefsel om te helen, harmoniseren en je te brengen naar een hernieuwde liefdevolle balans. De trillingen maken de geest leeg, zodat deze optimaal ontvankelijk is voor de diepgaande resonantie en raak je versneld in je eigen stilte, geborgenheid en vertrouwen. Je maakt contact met je kern vanuit een diepe geborgenheid.

 

Wanneer
2, 3 en 4 februari 2018.

Waar
Het Landhuis, Nagele heeft een schitterend uitzicht over het omliggende Unesco werelderfgoed Schokland. Luxe en comfort zullen je omringen bij dit verblijf. De woonkamer heeft verschillende comfortabele banken, een open haard en een magisch uitzicht. Het Landhuis is omgeven door een eigen tuin met terras en diverse fijne hoekjes. Volop plekjes om je eigen ruimte op te zoeken. Je wandelt vanuit de tuin zo de ruimte in. Het gehele huis is voorzien van een klimaatsysteem, elk uur wordt alle lucht in het huis ververst. Ook is er voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein.

       

Kamers
Er zijn 10 kamers. Ze hebben allemaal een badkamer met douche en toilet én veel ramen maken je kamer dus heerlijk licht. De badkamers zijn voorzien van een ingenieus ventilatiesysteem om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden.

Omgeving
Midden in de Noordoostpolder ligt een mysterie: het voormalige eiland Schokland. Een archeologisch monument vol prachtige bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur. Ontdek het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland…

   

Maaltijden
We zorgen voor een heerlijk vers en gezond ontbijt.
De lunch en het diner worden ter plekke bereid, alles vers en met zoveel mogelijk streekproducten.
Eten in stilte, een bijzondere ervaring die al je zintuigen extra prikkelt. Je proeft meer, ruikt beter… het maakt eten tot een ervaring.

Inbegrepen

 • 2 ochtendmeditaties, 2 middag-activiteiten
 • Klankconcert, Klanken in de stilte
 • 3 dagen, 2 nachten
 • 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
 • Koffie, thee, water en frisdrank
 • Versnaperingen
 • Kamer met eigen toilet en douche
 • Beddengoed
 • Handdoeken

Aanvullende mogelijkheden (bij te boeken á € 50,-)

 • Klankschaal-behandeling
 • Energetische sessie
 • Massage
 • Extra nacht (zondag) inclusief 1x diner en 1x ontbijt

Zelf regelen

 • Vervoer

Kosten

385,- p.p.  voor een gedeelde kamer*
495,- p.p.  voor een éénpersoonskamer*
*op basis van beschikbaarheid
Betaal-en annuleringsvoorwaarden 2018

Het wonder van stilte …

Vragen? Inschrijven? Bel of mail mij!