Magic ZENses retreat, Kos Griekenland

Thuiskomen bij jezelf
Een magische reis naar binnen

For ENGLISH CLICK here

Kun jij je de laatste keer herinneren dat je echt ontspannen was, je hoofd stil & leeg en je lichaam volledig tot rust gekomen? Dat je ruimte en vrijheid mocht ervaren in elk moment, in elke gedachte, in élke ademhaling? Dat je je diep verbonden voelt met jezelf en je weet dat alles perfect is …  zoals het is.

Deze bijzondere week doet precies dat… je weer thuisbrengen bij jezelf. Door je naar binnen te bewegen ontdek je je enorme vrijheid en ervaar je de oneindige ruimte die je in je hebt. Stap voor stap … je eigen ruimte in, contact maken met je hart en je-ZELF .. de oneindige bron in jou.

Het programma is speciaal voor je samengesteld om te ontspannen, jezelf weer te (her-)ontdekken en op te laden. We leggen je in de watten, maar we laten je ook liefdevol met rust. Waar heb jij behoefte aan? Alles mag, niets moet! Er is ruimte, ontspanning, meditatie, stilte, plezier, verbinding en nog veel veel meer.

Voeg daar dan de zon, de mooie stranden van Kefalos, het privé zwembad met spectaculair uitzicht en het heerlijke eten aan toe alsmede de diverse mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te zwemmen en je vakantie is meer dan compleet. Ook zijn er nog mogelijkheden voor een klankschaal-behandeling, een energetische sessie of een extra één op één sessie.

             

Kos, algemeen

Het eiland Kos staat bekend als fietseiland en is bekend om zijn vriendelijke bevolking, het fantastische weer en de plezierige atmosfeer.

Het eiland Kos is slechts door een zeestraat van een paar kilometer van Turkije verwijderd en bestaat voornamelijk uit laagland, met slechts één hoge bergketen aan de oostkust bij Kefalos.

Kos is de geboorteplaats van Hippocrates, de grondlegger van de medische wetenschap. De boom waaronder hij les gaf staat nog steeds in het centrum van Kos-stad. Het is één van de oudste bomen ter wereld. Wel meer dan 2.000 jaar oud wordt gezegd.

Enkele bezienswaardigheden

Het Asklepion is de heilige plek van Hippocrates, die op Kos werd geboren rond het jaar 460 voor Christus. Hippokrates, de grondlegger van de geneeskunde zoals wij die heden ten dagen kennen.

Hippocrates garden

De Thermen, de natuurlijke warmwaterbronnen op Kos.
Diverse archeologische opgravingen verspreid over Kos, die de moeite waard zijn, de mozaïeken, ruïnes van diverse omvang zijn meestal vrij toegankelijk.

Ons programma
Je start de dag en begroet deze met meditatie, genietend van het uitzicht vanaf het dakterras over de immense zee. Terwijl je mediteert voel je de eerste zonnestralen van de dag je verwarmen. Na deze heerlijke ochtendmeditatie kun je nog even in je eigen stilte blijven terwijl je uitkijkt over de Egeïsche zee. Daarna staat er een uitgebreid en gezond ontbijt voor je klaar. Je ‘Zen-inzichtlessen’ lopen door de dag heen, naar behoefte en in het moment.

Je hebt alle tijd en ruimte om te doen waar je zin in hebt. Dagje op pad, dagje strand of gewoon luieren. Volg je gevoel.

Tijdens een fijne lunch is het tijd voor het Zen-cirkel gesprek. Uitdiepen waar je staat, waar je heengaat of wilt.

Na een heerlijk diner is het weer je ZEN-inspiratie-tijd met de volgende meditatie onder de vallende avond en uitzicht op de eindeloze sterrenhemel.

08.30 uur                               Zen- inspiratie tijd & ochtendmeditatie
09.30 uur                               ontbijt op terras
13.30 uur                                Zen- cirkel gesprek & lunch op het terras
19.00 uur                               diner op terras
20.30 uur                               Zen- inspiratie tijd & avondmeditatie

De Klankschaal-meditatie bij de ruïne van de tempel aan zee is wel heel bijzonder. Deze meditatie is in de ochtend aan het nog stille strand. De energie van deze prachtige serene plek en het samenspel met de golven versterkt het geluid, de vibratie en de werking van de klankschalen. Het maakt het tot een onvergetelijke ervaring.

Wanneer
9 tot en met 16 juni 2019.

Waar
Kefalos, Kos, Griekenland
Kefalos bevindt zich ongeveer 20 minuten van de luchthaven en aan de smalle kant van het eiland. Op sommige plaatsen is het smal genoeg om de zee aan beide zijden van het land te kunnen zien.
Je kunt er zonnen, zwemmen, watersporten beoefenen, fietsen en talloze mooie plekjes bezoeken. Kefalos heeft kristalhelder water, een kleine haven, een gezellige boulevard met talloze eetgelegenheden en bars en enkele van de allermooiste zandstranden van Kos.

Tower House
Het Tower House is gebouwd op en tegen de berg, staat volledig los en privé op eigen terrein en is rondom omgeven door een tuin. Het heeft 2 grote terrassen en alle kamers hebben een prachtig uitzicht op de berg en de zee. Rondom het huis zijn volop plekjes om te lezen en te luieren of relaxen in het splinternieuwe privé zwembad of een van de lounge stoelen. Het complex ligt op de berg van Kefalos. Je wandelt vanuit de tuin via een eigen pad (plm 800 meter) rechtstreeks naar het strand, waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Het Tower House is origineel gebouwd met als doel een bijzondere plek te creëren voor mensen die rust zoeken. Dát voel je aan de energie die het gehele complex doorstroomt. Er is rust, er is ruimte en er is vooral heel veel stilte. Echte stilte die je helpt naar binnen te keren. Een magische plek!

Kamers:
Er zijn 8 kamers. Ze hebben allemaal een badkamer met douche en toilet én een spectaculair uitzicht. Alle kamers hebben een eigen balkon of patio met eigen buiten zitje en airconditioning.

   

Omgeving
Onze prachtige locatie staat op de berg in het heerlijke Kefalos, ongeveer 800 meter van het strand. We zitten volkomen privé, volledig in de rust en hebben een spectaculair uitzicht over de berg, de zee en het eilandje Mykonos.

Kefalos bezit enkele van de mooiste stranden van Kos. Ook kun je in de omgeving bijzondere wandelingen en fietstochtjes maken. Op die routes vind je de mooiste plekjes natuur en de leukste, écht Griekse taverna’s, waar je de lokale sfeer en de grote gastvrijheid van de Griekse bevolking kunt ervaren.

Maaltijden
We zorgen voor een heerlijk vers en gezond ontbijt.
Griekse stijl: op het terras wacht er versgebakken brood, yoghurt, noten en seizoensfruit. Het diner wordt ter plekke bereid, alles vers en met zoveel mogelijk lokale producten.

Bij het diner is het ‘bring your own booze’. Altijd leuk om elkaars net ontdekte Griekse wijntjes te proeven. De gedekte tafel, leuk gezelschap en sfeervolle lichtjes van Kefalos in de verte zorgen elke keer opnieuw voor een geslaagde avond.

Inbegrepen

 • 6 ochtendmeditaties, 6 avond meditaties en 1x persoonlijk Zen-inzichtconsult, energetische- of klankschaal behandeling of hypnose sessie
 • 8 dagen, 7 nachten
 • 7 x diner, 6 x lunch, 7 x ontbijt
 • Koffie, thee en water bij de maaltijden
 • Kamer met prachtig zee- en bergzicht met eigen toilet en douche
 • Beddengoed
 • Handdoeken

Aanvullende mogelijkheden (bij te boeken)

Zelf regelen

 • Vlucht naar Kos
  Transavia, Corendon en Tui vliegen van verschillende luchthavens in Nederland naar Kos.
 • De vlucht duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Een retourticket is er al vanaf € 120,- (afhankelijk van het moment van boeken)
 • Transfer van en naar het vliegveld Kos – Tower House
 • Reis- en annuleringsverzekering

Kosten

 845,- p.p. voor een gedeelde kamer *
1095,- p.p. voor een éénpersoonskamer *

*op basis van beschikbaarheid
Betaal-en annuleringsvoorwaarden 2019

Vragen? Inschrijven? Bel of mail mij!