Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarbij met handoplegging wordt gewerkt. Reiki komt oorspronkelijk uit Japan. Het woord betekent letterlijk “universele levensenergie” (Rei=universele en Ki= levensenergie). Deze energie is overal om ons heen en is nodig om te kunnen leven, te groeien.

Energieverstoring

Als je energie niet vrij kan stromen, zit je niet lekker “in je vel” en kun je allerlei vervelende klachten, zowel fysiek als psychisch, ervaren. Dit uit zich vaak als een energieverstoring in het lichaam. Elke energieverstoring heeft een eigen verhaal. De oorzaak kan liggen in vastgeroeste patronen, onverwerkte emoties en ervaringen, te veel stress etc. Reiki kan dan een prachtig en liefdevol hulpmiddel zijn om je energie te helpen in balans te komen.

De krachten van Reiki:

  • bevordert zelf genezing
  • werkt in op lichaam én geest
  • brengt de energiehuishouding in evenwicht
  • bevordert volledige ontspanning en heft blokkades op
  • reinigt

Het ontvangen van Reiki kan ervaren worden als een zachte, tintelende warmte. Door het helend karakter van deze energie ontstaat in de meeste gevallen eerst een diepe vorm van ontspanning. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en gestimuleerd.
Ik werk volgens het Usui Shiki Ryoho systeem, The Usui system of natural healing. Ik ben gecertificeerd Reiki Master.

Alle behandelingen zijn een aanvulling, geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Activiteiten